måndag 5 mars 2012

Krönikan till Vista Härold har jag skrivit på uppmaning. Annars har jag inte skrivit mycket sedan i januari. Vårt husbygge tar massor av tid och kraft. Nu är de flesta viktiga besluten fattade. Färgnyans på vägg och knutar, kök och bänkar, tapeter , dörrar ute och innegolv mm.
Nu är gipsskivor satta. Golvläggarna väntar på att plattan torkar ut så att de kan börja. Under tiden får målaren börja sitt jobb med spackling och färdigstrykning. I andra halvan av april kan det vara klart. Då skall vi ha visat, sålt och tömt vårt nuvarande stora hus. Vi skall ha gjort oss av med 65 hyllmeter böcker. Det mesta går till second hand. En hel del har jag eldat upp. Typen politisk debattlitteratur från 80-90-tal har ingen större efterfrågan och förra vintern var det kallt.
Visst hinner jag tänka en hel del på samtiden, men har inte haft tid och inspiration för att skriva.
Att Grekland närmar sig konkurs blir allt mera uppenbart. Nu spekulerar stora ekonomiska krafter och då går det undan. Den grekiska ledningen skulle kunnat göra som Argentina. En låsning av alla banktillgodohavanden och en ny valuta över en natt. Smärtsamt men lönande på sikt.
Putin blev president och USA jobbar för att komma åt Irans olja. Verkar som om de inte drar sig för att invadera Iran under förevändning att stoppa kärnvapenutvecklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar