tisdag 3 april 2012

Stryp yttrandefriheten , tycker DN

Söndagen den första april skrev DN:s ledarsida ett hatinlägg om jägarförbundens kritik av den svenska rovdjurspolitiken. Man ville inte direkt förbjuda att vargkritiken förs fram av förbunden, men anser att man kan börja att minska förutsättningarna för att bedriva opinion genom att minska eller ta bort det statliga stödet till organisationerna. Skattepengar skall inte gå till organisationer som inte lojalt ställer upp på den officiella politiken! Alltså, en liberal metod att minska yttrandefriheten är att minska de ekonomiska förutsättningarna. Detta är troligtvis ett första steg. Nästa steg är att svartlista journalister - en känd metod från tvivelaktiga demokratier och diktaturer. Därefter kan man ju i olika steg minska möjligheterna att verka som opinionsbildare i landet.
Det är skrämmande att en liberal tidning för fram sådana åsikter!
Det är nästan lika skrämmande att det före detta landsbygdspartiet Centern lierar sig med ett parti som inte har någon förståelse för landsbygdens problem.

Placera ut vargar på Djurgården i Stockholm! Då får vargälskarna bättre möjlighet till kontakt med sina älsklingar. Deras barn och hundar kan leka med dem och man får vackra bilder till familjealbumet. Och skicka ett tack till DN:s ledarskribent Erik Heimersson, som sill strypa opinionsbildningen mot vargar och verkar för en fredlig samexistens mellan varg och människa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar