tisdag 5 april 2011

Kärnkraften fasas ur i Tyskland!

Andrea Merkel i Tyskland har insett något som Maud Olofsson inte fattat - att kärnkraften är alltför farlig och att väljarna har börjat förstå detta. De gröna gick starkt fram i de tyska delstatsvalen - bl. a i CDU:s starkaste fäste - Hessen.
I Sverige ligger partierna lågt med undantag för Mp- mycket lågt. Kanske avvaktar de nästa opinionsundersökning.

Utvecklingen i Japan är förskräcklig. Havet kontamineras i snabb takt. Hur långt sprids detta? Vad händer när vindarna vänder och blåser från nord - nordost?
Hur stora delar av Japan kommer att förgiftas av radioaktiva nedfall?
Många frågor ställs inte offentligt - media kanske har fått publiceringsförbud.

Annars kan vi i Sverige leva i vår lilla värld som vanligt. Ibland kanske en resa - för min del till Barcelona. Den staden kan man återvända till. Men det var roligare i Athen förra våren. Stan var skitig, full av ficktjuvar och illegala invandrare. Men det var vid första maj och folk var uppretade över regeringens sparpaket. Många kunde engelska och det blev många samtal med demonstranter, taxichaufförer och hotellpersonal. Barcelona var lungt, rent och tyst - men kanske tråkigare. Se på fotboll kanske ändrar bilden?

Golfsäsongen startar i helgen - det gäller att kämpa på.

Håller annars på med att göra mig av med vårt bibliotek - ca 60 hyllmeter. Något kan kanske säljas, något skänkas och resten brännas. Samhällsliteratur från 70- talet och frammåt har inget värde. Den bränner jag. Likaså gammal statskunskapslitteratur och tidningsklipp. Varför spara på detta?
Men det känns jobbigt att ödelägga ett bibliotek, som varit centrum i tillvaron under en lång tid.
I vårt nya hus, som kan vara färdigt i december, finns inte plats
för en massa böcker. Inte heller för mycket annat som vi sparat på .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar