söndag 14 augusti 2011

USA:s republikaner uppträder som adeln i Polen på 16 - 1700-talet. Rent landsförädiskt!

Allvarligast nu är den dåliga amerikanska ekonomin, som beror på ovilja att betala skatt . Republikanerna kräver nedmontering av välfärden och blockerar slopandet av skatterabatter till miljardärer. Deras politik påminner om den politik som adeln i Polen förde på 16- 1700-talet och som ledde till Polens delning och till slut upphörande som stat.
Adeln ville inte bidra till gemensamma utgifter, vilket försvagade landet. Grannländerna kunde kapa åt sig olika delar och till slut dela på landet.
Republikanernas politik leder till att Kina snabbare blir den ledande ekonomin i världen och att USA försvagas.. De kan alltså kallas landsförädare! De arbetar för den amerikanska nedvärderingen till en andrarangsnation - bara för att de rika skall få behålla sina skatteförmåner.
Bedrövligt att så många amerikaner stöder detta projekt. De flesta är ju inga dumskallar så det måste vara fråga om ren egoism. Det egna välbefinnandet går före de gemensamma intressena.
USA:s utrikespolitik har i och för sig inte varit något särskilt positivt under Bush perioden, men skulle kunna bli bättre under Oahma om han fick resurser och stöd i senaten. Kina som världsledande skulle inte gynna kampen för politiska fri-och rättigheter. Regimen har uppenbarligen samma krassa syn på val av vänner som Bushadministrationen. Alla är vänner som gör som vi vill och betalar för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar