fredag 19 augusti 2011

Varg går före människor


EU- kommissionen har tvingat den svenska regeringen att avbryta licensjakten på varg. Detta aplåderas av Svenska naturskyddsföreningen, som uppenbarligen tycker att glesbygden är bäst när inte människan vistas där. Vargälskarna finns i storstäder, där det inte finns vargar. Alla människor skall bo i städer och naturen utanför skall vara orörd med vilda djur som äter upp älgar, rådjur och annat vilt. Jakt får inte förekomma. Miljöpartiets stämmobeslut att man skall förbjuda fågeljakt med hagelvapen är ju bara ett annat sätt att omöjliggöra fågeljakt. Nästa steg är förstås att förbjuda jakt med kulvapen och ett tredje att förbjuda jakt överhuvud taget.
Vi som bor i glesbygd känner ett hot mot vår existens. Vi kan snart inte ha betesdjur och inte rasta hundar ute i naturen och snart inte heller reglera viltstammarna med jakt. Hur länge skall veganerna få sätta dagordningen?
Hur stora resurser skall samhället satsa på att förhindra tjuvjakt? Att skjuta en varg är allvarligare än att släppa ut 1.000 minkar. Polisen verkar inte alls bry sig om brott av den typen.
Slutligen kan man fråga sig vem eller vilka som står bakom och finansierar djurrättsabotörerna? Detta borde polisen ta reda på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar