onsdag 21 september 2011

Pagrosky hade rätt. Euro-samarbetet är döden för små ekonomier

Nu skakas euron! Pagrosky, gammal socialdemokratisk minister, som gick ut i kylan , när han arbetade mot en svenska euro- anslutning, har fått rätt. Små ekonomier ställs under förmyndarskap. Det är vad som hotar Grekland. Bättre att dom lämnar euro-samarbetet och får en valuta som avspeglar landets ekonomi. Då kommer turisterna och invewsterarna att söka sig till Grekland! Svältkosten som EU rekommenderar leder bara till oroligheter och slavstatus.

Sverige producerar massor av högteknolgiska vapen i fabriker som ägs av olika västliga investerare. Sverige ger tillstånd till vilka vapenexporter som helst.
Granatgeväret Karl.-Gustaf finns över hela världen. Säg en konflikt eller krig där inte raketgeväret finns med. Den svenska exportkontrollen är rena skämtet och bara till för att putsa fasaden. Sossarna var med och införde den, för att tysta kritikerna i det egna paritet!

Att bygga hus är ett helsike om man inte litar på byggmästarens ärlighet! Där är jag nu. Vet inte hur slutliga kostnaden blir. Litar inte på att kalkylerna håller.
Väntar nu på besked om hur den givna ramen ser ut att kunna bli 30% högre- eller rättare sagt hur man skall komma ned i den givna kostnaden.

I Dagens samhälle, som är organ för Sveriges kommuner och landsting, uppges att Örnsköldsviks kommun får in en summa som motsvarar en kommunalskatt på 1:16 från sitt energibolag. Alla är glada över att kommunen inte sålde bolaget för ett tiotal år sedan , när alla ekonomer rekommenderade kommunerna att göra sig av med sådana bolag .
Jönköping, som inte har samma vattenkraftstillgång, tjänar också pengar på sina anläggningar. Kraftverket i Gränna t.ex., som är avskrivet för sedan länge, producerar guld när det görs i de mest lönsamma perioderna.
Att sälja kommunens hyreslägenheter är lika dumt. Om kommunen expanderar, som Jönköping, är det en bra affär att behålla fastighetsbeståndet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar