söndag 20 januari 2013

Annie Lööf ansvarig för idéprogrammet

För alla som jobbat med politik över avdelningsnivå måste det stå helt klart att partiledaren och hennes närmaste medarbetare hållits informerade om arbetet i programkommittén. Den slutliga produkten överensstämmer också väl med uttalanden och initiativ från Annie under de senaste åren. Hon har drivit en medveten nyliberal linje.
Utvecklingen inom C startade med Fälldin, som upprättade svarta listor över partimedlemmar som drivit en i hans mening  alltför vänsterinriktad politik. De som fanns på dessa listor försökte man sedan stoppa så att de inte fick anställning inom centerpressen eller politiska uppdrag av någon betydelse. Resultatet blev att välanpassade och mer borgerligt inriktade personer gjorde snabb karriär både på riksplanet och på distriktsnivå. Många av dessa knöts till Timbro och/eller utsattes för propaganda från Timbro. Många anställdes också av Timbro och många slussades vidare till lönande arbeten inom näringslivet, som efter hand har ökat sin personalstab med folk från den politiska sektorn. Detta kan möjligtvis vara ett svar på fackföreningsrörelsens anställningsstöd till socialdemokratiska påläggskalvar.
På distriktsnivå har man sedan valt lämpliga nyliberala personer till ombud till Centerns partistämmor. Detta kan leda till att även om medlemmarna är missnöjda med det nya programförslaget så kan det godkännas av riksstämman -  naturligtvis efter en viss bearbetning, där de mest kontroversiella förslagen strukits. Men grundstrukturen i programmet kommer med säkerhet att ligga kvar och chansen är stor att det godkänns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar