söndag 20 januari 2013

Centerns bottenkänning - tacka Stureplanscentern för det.

Sifomätningen visar att den nyliberala pariledningen i C inte har någon kännedom om C:s historia  och det kollektiva minne som alltid finns i en folkrörelse. Man kan inte  ersätta en gammal inarbetad ideologi med en annan helt väsensskild  idéinriktning. Det nya programförslaget har på ett pedagogiskt vis illustrerat den tankeinriktning som dominerat partiledningen de senaste 15 - 20 åren.  Nyliberalismen har genomsyrat partiorganen och fått många gamla kämpar att lämna paritet. Men många har hittills inte velat tro att ideologin håller på att ändras på ett sådant drastiskt sätt. De har ställt upp även på sådana svek som den senaste energiuppgörelsen. Nu borde de ha fått klart för sig vad som är på gång och fundera över om inte miljöpartiet är ett godtagbart alternativ.
Det mest konstiga i hela historien är dock att nyliberalismen nu  har övergivits av ledande nationalekonomer. Den hade sin storhetstid för 20 år sedan men betraktas nu som värdelöst tankegods. Detta värdelösa tankegods håller nu på att kodifieras  av C.
Konstigt är det också att Karl-Erik Ohlsson , som lanserade lokalsamhällestanken i CUF, är medlem av programkommittén och uppenbasrligen står bakom förlaget. Varför?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar