lördag 6 mars 2010

I dag - lördag- har det varit ett fint marsväder. Jag har utfordrat rådjur med ensilage och krossad havre och lagt ett skidspår Då hinner man tänka - t.ex. på alla övergrepp som präster inom katolska kyrkan har gjort mot barn - oftast pojkar. Nu senast ett fall i Tyskland. Dessutom har avslöjats ett homosexuellt prostitutionsnätverk i Påvens närhet. Varför uppmuntrar påvestolen pedofili och homosexualitet? Det gör vi inte svarar man naturligtvis omedelbart. Båda sakerna fördöms av kyrkan. Men , genom att hålla fast vid prästernas celibat så leder det till sådana övergrepp och av kyrkan icke godkända handlingar. Den katolska kyrkans ledning är känd för att hålla en hög intellektuell nivå, vara välutbildad och välorienterad. Den måste alltså ha insikt i den mänskliga naturen och veta att behov av mänsklig samvaro intellektuellt och sexuellt inte kan förträngas. Håller man fast vid en förlegad ståndpunkt bara för att folk skall ha dåligt samvete och bli lättare att manipulera?
För övrigt visar opinionssiffrorna att centern ligger under spärren till riksdagen och att alliansen backar. Efter det andra kärnkraftssveket och andra svek har centern ingen politik alls. Varför inte lägga ner partiet?
Så har vi det stora bråket om kommunalrådet Repalu i Malmö. Han har antytt att angrepp mot judar i Malmö kan ha orsakats av Israels övergrepp mot civila i Gaza. Detta får man tydligen inte säga. Då kommer Israels försvarare omedelbart med beskyllningar om antisemitism och drar hela historien om judeförföljelser. Hittills duckar alla politiker för sådana angrepp. Hoppas det kan leda till en vändning. Israels handlingar måste få diskuteras. Dessutom måste USA sätta press på Israel att föra en mänsklig politik. Utan USA:s stöd och pengar kan inte Israel spela herremansrollen i Mellersta östern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar