tisdag 9 mars 2010

I dag , tisd den nionde mars, har det varit lika fint väder som i går. Men jag har inte åkt skidor. Köpte en vacker bok av Tore Wretman på Bikupan . Den blev jag sittande med på eftermiddagen. Många bra recept, många bilder och en intressant historik om bl.a. kokböcker.

Sedan etiopisk kycklinggryta med massor av rödlök och berberikryddblandning. Det blev för starkt för mig, men min hustru klagade inte som tur var.

I SvD skriver Mats Odell om kritiken av Israel. Han kommer fram till att det är den svenska vänstern som är orsaken till de ökade rasistiska angreppen på judar i Malmö. Han följer hör den av Israel använda taktiken att varje kritik av deras brottsliga handlingar är utslag av allmän judeförföljelse.
Gäller detta också Turkiets premiärminister , som sagt att Gaza är ett fängelse utan tak eller Time där Joe Klein säger att Västbanken är ett fängelse " "a low security prison" Det finns liknande uttalanden från FN-organ.
Är det bara i Sverie som taktiken att tysta israelkritik fungerar så framgångsrikt?
Ledande politiker vågar inte säga ett knyst.

Annat som man inte talar i stora bokstäver om är övergreppen mot barn av katolska präster och lärare i Tyskland. En liten notis om detta nämndes i dag i TT-nyheterna, men den press som annars intresserar sig för varje liten händelse på detta område verkar att ha gjort katolska kyrkan till en frizon. De kanske är rädda att bli bannlysta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar