fredag 10 december 2010

C 100-åring på moderat äldreboende.

Två möten under senaste veckan . Först julfest med Grännas centeravdelning. Ett tiotal åldringar samt ett par - tre yngre kvinnor, som skötte arrangemanget.
Sedan energikväll med Mp på Jönköpings Energicentrum på A6. Ett tiotal deltagare varav samtliga utom mej var yngre eller i yngre medelåldern. Tre var invandrare från Sydvästra Afrika, Tyskland och Balkan. Det känns skönt att inte längre stötta ett snödervittrande Centerparti. Väljaranalyser har visat att om C inte fått moderata stödröster så hade det inte kommit in i riksdagen. Samma för Kd.

Är nominerad av Mp till Kommunrevisionen i jönköping. Det glädjer mig. Kommer att ge insyn, kontakter och sysselsättning under de närmaste åren.
Känner flera centerpartister ,som funderar på att byta till Mp.
Landsbygdscentern är värre. Den skräms av veganer och djurrättsaktvister, som stöttar Mp. Det kommer att bli viktigt för Mp att ta avstånd från olagliga aktioner och korrigera sin inställning till jakt och rovdjursutbredning. Landsbygdintressena har fått stå tillbaka alltför mycket. Dom som bor utanför tätorterna har en djupt rotad misstro mot farliga djur i sin omgivning. Utan tvekan är både vildsvin, björnar och vargar potentiella hot. Blir dom hungriga eller arga är dom inga gosedjur. Då gäller det livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar